Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 12,5 milioane de lei pentru extinderea Școlii Gimnaziale „Ion Luca Caragiale” din Sibiu

Peste 12,5 milioane lei vor fi folosiți în cadrul proiectului care le va oferi celor peste 520 de elevi care frecventează Școala Gimnazială „Ion Luca Caragiale”, din cartierul sibian Dumbrava, un imobil mai mare, extins și mai bine dotat cu echipamente. Cererea de finanțare cu numele „Extindere corp școală la Școala Gimnazială I.L. Caragiale Sibiu” va primi finanțare prin Axa Prioritară 10 a Programului REGIO 2014-2020 – Obiectiv Specific 10.1 – care prevede investiții în proiectele ce vizează creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului, apel dedicat învățământului ante preșcolar şi preșcolar.

Acest proiect prevede extinderea corpului de școală existent, cu un corp de clădire nou, poziționat la joncțiunea cu latura nord-estică a școlii existente, ce va include 11 săli de clasă, un cabinet fizică-chimie, un cabinet informatică, o sală multimedia, bibliotecă cu sală de lectură, grupuri sanitare la fiecare nivel, raportate la numărul de elevi, spații administrative, precum și un cabinet medical. În cadrul investițiilor va fi realizată o sală de gimnastică, împreună cu anexele aferente, iar accesul principal se va modifica și se va realiza la nivelul corpului nou. Se va realiza un acces secundar pe latura nord vestică, iar circulația între cele două corpuri – existent și nou construit – se va realiza doar la nivelul parterului, printr-un culoar de trecere, deasupra căruia acoperișul va fi de tip terasă necirculabilă înierbată.

Dotările noului corp de clădire al Școlii „Caragiale” sunt, de asemenea, incluse în proiect, printre acestea numărându-se mobilierul școlar, table interactive, videoproiectoare și sisteme PC.

Valoarea totală a cererii de finanțare este de 12.510.746,45 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 12.260.531,52 lei, aproximativ: 2.635.900 euro.

Se estimează că investițiile vor fi finalizate în 30 septembrie 2021.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 287