Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Klaus Iohannis la GoTech World: Săptămâna viitoare vom lansa un nou proiect dedicat tehnologiei  - „Romania Tech Nation”

Klaus Iohannis la GoTech World: Săptămâna viitoare vom lansa un nou proiect dedicat tehnologiei - „Romania Tech Nation”

În deschiderea evenimentului GoTech World care are loc în perioada 2 – 3 octombrie la Romexpo, președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat faptul că săptămâna viitoare se va lansa sub înaltul patronaj al președinției programul „România Tech Nation” – un proiect dedicat impulsionării transformării României prin tehnologie. Evenimentul de lansare va avea loc pe data de 8 octombrie la Universitatea Politehnica din București

„Sectorul digital este marea revelație a economiei românești. În ultimul deceniu industria IT&C a ajuns la 6% din PIB într-un timp record. Avem un capital uman de peste 140.000 de profesioniști angajați în domeniu și o valoare actuală de circa 4,5 miliarde de euro a pieței autohtone de profil.”, a declarat președintele.

Scopul evenimentului GoTech World este acela de a ajuta în mod deosebit societățile românești, dar și pe cele din Europa de Est si Centrală în general, să adere cât mai bine și mai rapid cu putință la procesul de transformare digitală.

SysAgria – cel mai nou beneficiar din România al finanțării SME Instrument – Horizon 2020 prezent la GoTech World

Evenimentul GoTech World reunește pentru 2 zile peste 110 expozanți, start-upuri din tehnologie, dar și companii mari de profil. La eveniment este prezent și SYSWIN Solution, unul dintre cei mai noi beneficiari din România ai finanțării Instrumentul pentru IMMuri (actualul EIC Accelerator) din cadrul Programului Orizont 2020.  SYSWIN Solution implemeantă începând cu 1 octombrie 2019 un proiect cu valoarea nerambursabilă de 50.000 de euro în cadrul Fazei 1 a programului amintit, pentru SysAgria – o soluție inovatoare pentru agricultura de precizie.

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 501