Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: A fost aprobat Ghidul Solicitantului pentru centre comunitare integrate. Finanțare acordată de până la 100.000 euro

AM POR a publicat, ieri, 3 decembrie, Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte „POR/8/8.1/B/1/7 regiuni” din cadrul Axei prioritare 8 –„Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, Prioritatea de investiţii 8.1 - „Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunităţi”, Obiectivul specific 8.2 – „Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate”, Operaţiunea B „Centre comunitare integrate”, aprobat prin ordinul ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei.

Solicitanți eligibili

  • Apelul se adresează solicitanţilor de finanţare care se regăsesc pe Lista celor 139 de comunităţi cu tip de marginalizare peste medie și severă (Anexa 14 la Ghidul specific), care constituie comunitățile supuse intervențiilor de tip soft privind serviciile comunitare integrate (Unități administrativ-teritoriale).

Finanțare acordată

  • Valoare minimă eligibilă: 10.000 euro
  • Valoare maximă eligibilă: 100.000 euro

Regiuni eligibile

  • Regiunile de dezvoltare în cadrul cărora se pot solicita finanţări sunt: Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Nord Vest şi Centru.

Activități eligibile

  • Construcţia/reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea centrelor comunitare integrate.

Perioada de depunere

  • Depunerea cererilor de finanțare se face utilizând sistemul electronic - aplicația MY SMIS, iar apelul de proiecte va fi lansat pe 20 ianuarie 2020, ora 12.00, şi se va încheia pe 20 iulie 2020, ora 12.00.

Conform comunicatului oficial, între data publicării Ghidului specific şi data lansării apelului, AM POR va realiza demersurile necesare pentru validarea apelului în MySMIS.

Apelul este de tip necompetitiv cu termen limită de depunere de 6 luni.

Descarcă ghidul

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: AM POR

Vizualizări: 1533