Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cerere deschisa de proiecte pentru sprijinirea structurilor de afaceri si reabilitarea siturilor industriale

Vineri, 25 aprilie a.c., Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor lansează cererea deschisă de proiecte pentru Axa 4 a Regio-Programul Operaţional Regional, Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local, domeniile de intervenţie 4.1. – Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală şi 4.2. Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi.

În cadrul Axei 4, domeniul de intervenţie 4.1.- Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală, sunt eligibile proiectele care vizează crearea/ extinderea/ modernizarea structurilor de sprijinire a afacerilor.

Pot solicita finanţare nerambursabilă, în cadrul acestui domeniu de intervenţie, autorităţi publice locale, camere de comerţ, asociaţii care reprezintă mediul de afaceri şi societăţi comerciale sau cooperative.

Alocarea financiară orientativă pentru perioada 2007-2013, pentru acest domeniu de intervenţie, este de 274,4 milioane euro, din care 233,25 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, restul fiind reprezentat de cofinanţarea naţională.

Pentru domeniul de intervenţie 4.2. - Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi, sunt eligibile proiecte care implică reintroducerea siturilor industriale în circuitul economic, prin depoluare, curăţare şi reabilitare, pentru a putea fi transformate în structuri de sprijinire a afacerilor.

Solicitanţii eligibili pentru acest domeniu de intervenţie sunt autorităţile publice locale.

Alocarea financiară orientativă pentru perioada 2007-2013, pentru domeniul de intervenţie 4.2 - Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi- este de 235,4 milioane euro, din care 200,1 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, restul fiind reprezentat de cofinanţarea naţională.

Ghiduri:

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 100