Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 17 milioane de lei, fonduri europene, pentru sistemul de termoficare din Vatra Dornei

Vineri, 13 decembrie, a fost semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea sursei şi a reţelei de transport şi distribuţie energie termică în municipiul Vatra Dornei (județul Suceava).

Valoarea totală a contractului este de 26,89 milioane de lei, din care MLPDA asigură de la bugetul de stat 15,32 milioane lei pentru anul 2019 şi 2,03 milioane lei pentru anul 2020.

Alocarea acestor bani era absolut necesară întrucât şi locuitorii din Vatra Dornei, ca toţi românii, trebuie să aibă acces la condiţii decente de trai. Erau în situaţia de a-şi petrece iarna fără apă caldă şi căldură, ceea ce este inacceptabil”, a precizat ministrul Ion Ştefan.

Lucrările de investiţii vor fi realizate în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor şi pentru modificarea şi completarea Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006 şi ale regulamentului privind implementarea Programului Termoficare, aprobat prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, al ministrului mediului, apelor şi pădurilor şi al ministrului finanţelor publice nr. 3.734/2019.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 120