Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Amplasamentul Cazinoului din Constanța a fost predat oficial constructorului, în vederea consolidării și restaurării

Miercuri, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, în prezenţa ministrului Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, amplasamentul Cazinoului din Constanța a fost predat oficial constructorului, în vederea consolidării și restaurării.

Constructorul are 3 luni la dispoziție pentru proiectare și îl asigur că are toată susținerea astfel încât să nu fie întârzieri în derularea lucrărilor”, a precizat ministrul Ion Ștefan.

Contractul pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța a fost semnat pe 20 decembrie 2019. Valoarea contractului este de 56.627.697,09 lei cu TVA, iar durata de realizare a investiției - de 30 luni (din care 3 luni dedicate activității de proiectare).

Exemplul Cazinoului poate fi un motiv solid pentru a face modificări importante în legislația privind achizițiile publice, pentru ca situații precum întârzierea proiectului timp de 7 ani, așa cum s-a întâmplat aici, să nu se mai repete, iar obiectivele importante din această țară să poată fi reabilitate de urgență și puse în valoare pentru turiştii români şi străini”, a declarat Ion Ștefan.

Conform contractului, vor fi demarate lucrări de consolidare și restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

După finalizarea lucrărilor, Cazinoul va fi redat circuitului public, redevenind un centru cultural și de divertisment care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții etc., astfel fiind pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau în țara noastră.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 126