Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Economiei despre noua ediție Start Up Nation: Poate ar fi bine să fie o cotă parte de 5%, de 10% de confinanțare, că poate atunci este mai atent respectivul antreprenor

Într-un interviu acordat Mediafax, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a făcut declarații cu privire la viitoarea ediție Start-Up Nation, oferind un răspuns afirmativ la întrebarea „mai continuă până la urmă anul acesta?”.

Conform ministrului Popescu, au fost găsite diverse probleme în cadrul mai multor afaceri finanțate prin Start-Up Nation, precum afaceri vândute pe internet, inclusiv afaceri cu angajați cărora li s-a desfăcut contractul de muncă după ce a fost primită finanțarea, dar și o afacere din județul Prahova care avea înregistrate 63 de persoane. 

Nu cred că a fost benefic faptul că s-a punctat numărul de angajați și nu eficiența afacerii, faptul că acea afacere poate fi viabilă și după încheierea perioadei de monitorizare. Asta vom urmări în perioada următoare”. 

Potrivit ministrului, se discută despre noi criterii de aplicare în cadrul viitoarei ediții, inclusiv „o să avem grijă în noile criterii [...] să vedem persoanele care au capacitatea managerială de a duce acest proiect la bun sfârșit.”

Un alt criteriu menționat de ministrul Popescu a fost „poate ar fi bine să fie și o cotă parte de 5%, de 10% de cofinanțare, că poate atunci este mai atent respectivul antreprenor”...sursa: www.mediafax.ro, click aici pentru detalii 

Vizualizări: 561