Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PHARE - 156 de cereri de finanţare pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu

Au fost depuse 156 de cereri de finanţare pentru Licitaţia Deschisă care a avut loc în cadrul “Schemei de investiţii pentru sprijinirea iniţiativelor sectorului public în sectoarele prioritare de mediu”, Programul Phare Coeziune Economică şi Socială 2006.

Cererile de finanţare au fost depuse după cum urmează:

· ADR NORD-EST: 26 de cereri de finantare;

· ADR SUD-EST: 25 de cereri de finantare;

· ADR SUD MUNTENIA: 17 cereri de finantare;

· ADR SUD VEST-OLTENIA: 21 de cereri de finantare;

· ADR VEST: 18 cereri de finantare;

· ADR NORD-VEST: 23 de cereri de finantare;

· ADR CENTRU: 20 de cereri de finantare;

· ADR BUCURESTI-ILFOV: 6 cereri de finantare.

Schema de investiţii oferă sprijin financiar nerambursabil autorităţilor publice locale române din localităţile cu până la 50 000 de locuitori, din toate regiunile de dezvoltare ale României, în vederea dezvoltării investiţiilor în sectoarele prioritare de mediu „Gestionarea deşeurilor” şi „Gospodărirea apelor şi a apelor uzate”.

Bugetul total disponibil este de 36,60 milioane €, din care 27,45 milioane € reprezintă fonduri Phare şi 9,15 milioane € co-finanţare de la bugetul de stat. Suma disponibilă pentru fiecare regiune de dezvoltare este de 4.575 milioane €.

Valoarea finanţării nerambursabile poate fi cuprinsă între 100.000 € şi 1.000.000 € pentru fiecare proiect în parte. Fiecare beneficiar al finanţării nerambursabile va avea un aport propriu de cel puţin 10 %, în numerar, în bugetul proiectului.

Solicitanţii eligibili vor primi finanţare pentru următoarele tipuri de investiţii:

- Sectorul „Gestionarea deşeurilor”: construcţia de staţii de pre-tratare bio-mecanică a deşeurilor menajere; construcţia platformelor de compostare; reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare şi transport deşeuri; dezvoltarea colectării selective; reabilitarea sau dezvoltarea sistemelor de salubrizare şi a spaţiilor pentru depozitare temporară;

- Sectorul „Gospodărirea apelor şi a apelor uzate”: reabilitarea, modernizarea reţelelor de apă potabilă şi a sistemelor de tratare a acestora; reabilitarea, modernizarea reţelelor de canalizare şi a sistemelor de epurare a apelor uzate; reducerea pagubelor produse de fenomene meteorologice de risc, prin luarea de măsuri de protecţie împotriva inundaţiilor şi a altor potenţiale calamităţi în zonă şi/sau a efectelor lor; asigurarea de apă potabilă de calitate bună şi protecţia împotriva nutrienţilor generaţi de activităţile agricole.

Licitaţia a fost lansată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor în data de 27 februarie a.c., termenul limită pentru depunerea cererilor de finanţare expirând în 25 aprilie a.c.

sursa: www.mdlpl.ro

Vizualizări: 80