Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost aprobat Memorandumul pentru prelungirea valabilității schemelor de ajutor de minimis administrate de Centrul Național al Cinematografiei

Conform unui comunicat oficial, în ședința de Guvern de ieri, 20 ianuarie 2020, a fost aprobat Memorandumul pentru prelungirea valabilității schemelor de ajutor de minimis administrate de Centrul Național al Cinematografiei.

Memorandumul cuprinde:

  • Schema de ajutor de minimis pentru participarea la festivaluri și târguri de filme, interne și internaționale,
  • Schema de ajutor de minimis pentru distribuirea și exploatarea filmelor românești de toate genurile,
  • Schema de ajutor de minimis pentru susținerea programelor de cultură, educație cinematografică, organizare de evenimente culturale cinematografice, precum și pentru editarea de publicații de specialitate și
  • Schema de ajutor de minimis pentru încurajarea funcționării cinematografului de artă și a programării filmelor înacestea în aplicarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 328/2006, cu modificările și completările ulterioare.

Aceste scheme de minimis sunt administrate și implementate de Centrul Național al Cinematografiei.

Pe lângă prelungirea perioadei lor de valabilitate, Memorandumul vizează și schimbări aferente numărului estimat de beneficiari, bugetul alocat schemelor de ajutor de minimis, precum și durata acordării ajutorului.

Schemele de ajutor de minimis au fost elaborate în forma inițială cu perioada de valabilitate 2014/2015 – 2018/2019, iar potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, cu modificările și completările ulterioare, orice proiect de măsură susceptibilă a reprezenta ajutor de stat sau ajutor de minimis trebuie să fie însoţit de un memorandum aprobat de Guvern privind încadrarea respectivelor măsuri în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român.

Sursa: Ministerul Culturii

Documente
MEMO-6.pdf
Vizualizări: 154