Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Funcționalități îmbunătățite la nivelul aplicației MySMIS2014

La începutul săptămânii trecute, Ministerul Fondurilor Europene a anunțat funcționalități îmbunătățite în folosul beneficiarilor la nivelul aplicației informatice MySMIS2014, respectiv implementarea în sistemul informatic integrat atât al Modulului de Comunicare, care va asigura schimbul electronic de date dintre beneficiari și structurile din sistemul de management și control, cât și al Modulului Implementare.

MFE a emis în acest sens Instrucțiunea nr. 158/20.01.2020. Conform acesteia, Modulul de Comunicare va asigura comunicarea unitară la nivel de proiect dintre Beneficiarii de finanțare FESI, FEPAM și FEAD și Autoritățile de Management/ Organismele Intermediare responsabile cu monitorizarea progresului financiar și tehnic la nivel de proiect. Astfel, acesta va permite transmiterea de documente importante precum adrese, cereri de prefinanțare/ rambursare/ plată/ rapoarte de progres tehnic ș.a., respectiv confirmarea procesării acestora. 

Prin Modulul Comunicare, utilizatorii pot transmite documente relevante pentru cele trei secțiuni principale:

  • Verificarea și autorizarea cheltuielilor declarate într-o cerere de rambursare;
  • Plăți realizate către benficiari;
  • Monitorizare tehnică și indicatori. 

Conform instrucțiunii, Modulul Implementare din MySMIS este un instrument informatic ce vine în sprijinul Beneficiarilor de finanțare și asigură informări automate atât în sistem, cât și prin e-mail, către toți utilizatorii cu drept de acces la nivel de proiect.

Funcționalitatea Comunicare este prima componentă a Modulului Implementare din SMIS2014MINIMAL și este dedicată schimbului electronic de date dintre Beneficiari și AM/OI.

Descarcă instrucțiunea

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 505