Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

În cartierul Tilișca, Sibiu va fi amenajat un nou parc, cu locuri de joacă, terenuri de sport, alei de promenadă și piste de biciclete prin fonduri europene

Pe o suprafață de 6,2 hectare, în municipiul Sibiu, folosind fonduri europene, va fi construit noul parc se află în imediata apropiere a cartierului Tilișca, fiind delimitat de străzile Preot Bacca și Săcel, urmând să deservească, prin integrarea cu alte proiecte de infrastructură locală, comunitatea din acest cartier al municipiului Sibiu. Noua structură de recreere din oraș, ce va cuprinde locuri de joacă, terenuri de sport, alei de promenadă, piste de biciclete și multe alte facilități, va fi realizată cu o investiție în valoare totală de peste 14,77 milioane lei, din care aproximativ 13,5 milioane lei sunt fonduri nerambursabile Regio.

Proiectul „Crearea unui parc în zona cartierului Tilișca” presupune crearea și dotarea unei zone verzi cu utilități de recreere și petrecere a timpului liber, prin modelarea terenului și plantare de material dendrologic specific amenajamentelor tip „parc”. Se vor executa lucrări de stabilizare a versantului și crearea unui sistem de scări, ce vor oferi accesul în zona de promenadă dinspre strada Săcel. Pe suprafața complet reamenajată se vor crea alei pietonale, piste de biciclete, alei ecologice, se va construi o fântână arteziană și se va crea un teren de sport multifuncțional, care va avea amenajat un teren de minigolf. În cadrul parcului vor fi delimitate și dotate cu echipamente specifice o zonă de joacă pentru copii, dar și o zonă de fitness în aer liber, precum și una pentru o mini-tiroliană. Parcul va avea mobilier urban complet nou, panouri informative, cișmele, suporți pentru parcare biciclete, propria rețea Wi-Fi și sisteme de supraveghere video a spațiilor amenajate. Terenul obiect al investiției va fi complet racordat la utilitățile publice, va avea propriile sisteme de irigații, de iluminat și de supraveghere video, fiind amplasate inclusiv toalete cu igienizare automatizată. Prin acest proiect va fi amenajată și strada Preot Bacca, pe tronsonul cuprins între strada Islazului și strada Săcel, inclusiv rețelele de apă si canalizare din corpul acesteia.

Cererea de finanțare cu titlul „Crearea unui parc în zona cartierului Tilișca” a obținut fonduri europene nerambursabile prin Programul Operațional Regional (REGIO) 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiții 4.2. – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului. Valoarea totală a investiției este de 14.774.796,73 lei, din care suma nerambursabilă solicitată este de 13.452.602,12 lei, diferența fiind reprezentată de contribuția Primăriei sibiene la cheltuielile eligibile și la cele neeligibile ale proiectului. Se estimează ca lucrările să se finalizeze până în data de 30 noiembrie 2022. 

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 336