Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MLPDA: CNI va construi un cămin studențesc la Universitatea Transilvania din Brașov

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, 27 februarie, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui cămin studenţesc la Universitatea Transilvania din Brașov.

Proiectul vizează realizarea unei construcţii cu regim de înălţime 2S+P+4E+5E retras+ 6E retras, compus din trei tronsoane cu funcţiunea de cămin studenţesc, care va totaliza 206 locuri de cazare (din care 2 sunt dedicate persoanelor cu dizabilități). De asemenea, căminul studențesc va fi prevăzut și cu 34 locuri de parcare (dintre care 3 pentru persoanele cu dizabilități) în subsolul clădirii.

Fiecare cameră va avea o capacitate de cazare de 2 locuri și va fi dotată cu grup sanitar propriu, mobilier și balcon pe toată lățimea camerei de cazare. Totodată, fiecare etaj va fi prevăzut cu sală de lectură, spălătorie - uscătorie, sală de mese și chicinetă.

Obiectivul va fi realizat prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, derulat de Compania Națională de Investiții (instituție aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației).

Valoarea estimată este de 42.034.443,15 lei, iar durata estimată de realizare este de 22 de luni (dintre care 2 luni vor fi dedicate activității de proiectare).

În perioada următoare, conform prevederilor legale, pentru obiectivul de investiții vor fi demarate procedurile de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție, durata exactă și valoarea contractului urmând a fi stabilite după finalizarea acestor proceduri.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 203