Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

50 de proiecte înscrise deja pentru fondurile structurale în domeniul IT&C

În mai puţin de o lună de la lansarea apelului de proiecte pentru prima operaţiune din fondurile structurale destinate sectorului IT&C, “Sprijinirea accesului la Internet şi la serviciile conexe”, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a înregistrat deja peste 50 de proiecte depuse on-line, în valoare totală de 3,35 milioane lei (920.000 Euro). Pentru această operaţiune au fost alocate fonduri în valoare totală de 29,5 milioane lei (9 milioane Euro), suma maximă cu care poate fi finanţat un proiect putând ajunge la 82.000 lei (25.000 Euro). Rata de cofinanţare europeană este de maximum 80% pentru IMM-uri şi 95% pentru ONG-uri.
Operaţiunea lansată face parte din Domeniul Major de Intervenţie 1, “Susţinerea utilizării tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor”, Axa Prioritară 3, „IT&C pentru sectoarele privat şi public” şi se adresează IMM-urilor şi ONG-urilor fiind menită să stimuleze cererea de servicii de tip Broadband la nivel naţional, precum şi achiziţionarea de calculatoare pentru fiecare punct de lucru şi/sau echipamente şi servicii conexe necesare pentru o reţea de maximum 10 computere. Totodată, acestea pot primi finanţare europeană nerambursabilă şi pentru alte proiecte, care au în vedere achiziţionarea de servere şi softuri, imprimante (A4/A3), scannere şi camere web pentru videoconferinţe pentru fiecare punct de lucru, dar nu mai mult de zece. De asemenea, IMM-urile şi ONG-urile pot accesa fonduri europene şi pentru cumpărarea de licenţe software, realizarea de website-uri şi achiziţionarea şi implementarea soluţiei de semnătură electronică.
Depunerea proiectelor a început în data de 21 aprilie 2008 şi continuă până la 22 august 2008, ora 16.00. Adresa la care se înscriu proiectele online este http://fonduri.mcti.ro/, urmând ca în termen de 3 zile lucrătoare de la înregistrarea on-line, proiectul să fie depus la registratura MCTI, din B-dul Libertăţii. Nr.14, Sector 5, Bucureşti.
În perioada 7-11 mai a.c., MCTI participă la Computer & Electronics Romanian Fair (CERF) cu stand propriu, de unde se pot obţine informaţii despre fondurile structurale direct de la reprezentanţii Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale. Standul MCTI este situat în pavilionul 16 al complexului expoziţional Romexpo. De asemenea, pentru eventuale întrebări cu privire la fondurile structurale în domeniul IT&C, MCTI pune la dispoziţia celor interesaţi adresa de e-mail fonduri@mcti.ro.

Sursa: MCTI

Vizualizări: 82