Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un eurodeputat român a solicitat resurse suplimentare pentru EPPO, instituția europeană ce anchetează fraudele cu fonduri europene

Ieri, eurodeputatul român Siegfried Mureșan a comunicat faptul că a cerut oficial mai multe fonduri în bugetul UE pentru funcționarea noului Parchet European (EPPO). 

Vreau să avem cât mai multe fonduri europene pentru investiții în autostrăzi, școli, spitale, dar și în protecția mediului, siguranța cetățeanului, cercetare și inovare. Dar toate acestea necesită resurse mai mari în bugetul european.”

Conform acestuia, o soluție pentru creșterea resurselor Uniunii Europene este combaterea mai eficientă a fraudei cu fonduri europene. Eurodeputatul a menționat faptul că din acest motiv a fost înfințat și EPPO, care va deveni funcțional anul acesta sub conducerea procurorului-șef european, Laura Codruța Kövesi și va avea de anchetat peste 3.000 de cazuri în primul an

De aceea, am depus un amendament la raportul Parlamentului European privind prioritățile bugetului UE din 2021 în care cer o alocare adecvată de resurse pentru buna funcționare a EPPO. Dacă vrem să combatem frauda cu fonduri europene și să folosim mai eficient fondurile europene, aștept ca guvernele statelor membre și Comisia Europeană să aloce un buget adecvat instituțiilor responsabile de protejarea banilor europeni. Cu cât EPPO este mai puternic, cu atât va ancheta mai bine frauda cu fonduri europene.”

Sursa: Facebook Siegfried Mureșan

Vizualizări: 165