Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCA: Durata proiectelor pe apelul pentru creșterea transparenței și responsabilității sistemului de achiziții publice a fost prelungită

Miercuri, 11 martie 2020, AM POCA a publicat Corrigendum-ul nr. 1 privind modificarea, completarea și înlocuirea Subsecțiunii 3.4. din Ghidul solicitantului aferent cererii de proiecte POCA/4/1/4/ (IP5/2016) „Sprijin pentru creșterea transparenței și responsabilității sistemului de achiziții publice în vederea aplicării unitare a normelor și procedurilor de achiziții publice  și reducerea neregulilor în acest domeniu” în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, aprobat prin Nota viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice nr. 949-O/13.06.2016.

În varianta inițială a ghidului, Subsecțiunea 3.4 Durata proiectului prevedea următoarele: „Durata maximă de implementare a proiectului este de 36 de luni, cu posibilitate de prelungire de până la maxim 12 luni, pe parcursul implementării, în cazuri temeinic justificate, și din motive care nu sunt imputabile exclusiv beneficiarului/partenerului/partenerilor, cu acordul prealabil al AM POCA”.

În urma modificărilor, Subsecțiunea 3.4 va avea următorul cuprins: „Durata proiectelor pentru care se poate solicita finanțare în cadrul acestei cereri de proiecte poate fi de până la 58 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023. Pe parcursul implementării proiectului, AM POCA poate aproba depășirea duratei inițiale de implementare, la solicitarea beneficiarului, numai în cazuri temeinic justificate, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023„.

Toate celelalte prevederi ale ghidului solicitantului și ale anexelor acestuia, rămân neschimbate.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro 

Sursa: AM POCA 

Documente
ordin-IP5_POCA.pdf
Vizualizări: 136