Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

#COVID19 Parlamentul European va supune la vot pe 26 martie propunerile privind direcționarea a 37 mld. Euro către statele membre în lupta cu COVID-19

Președintele Parlamentului European și liderii grupurilor politice au decis organizarea unei sesiuni plenare extraordinare joi, 26 martie, pentru a permite implementarea măsurilor speciale.

Președintele Parlamentului și liderii grupului au organizat joi dimineață un schimb de opinii informale. Aceștia au aprobat în procedură scrisă propunerea președintelui PE Sassoli de a convoca o sesiune plenară extraordinară joi, 26 martie, la Bruxelles, pentru a dezbate și vota primele trei propuneri legislative ale Comisiei Europene pentru a aborda efectele pandemiei COVID19 în statele membre ale UE .

Președintele PE, David Sassoli, a declarat: „Parlamentul European își îndeplinește datoria și va continua să facă acest lucru. Parlamentul trebuie să rămână deschis, deoarece un virus nu poate da jos democrația. Suntem singura instituție europeană votată de cetățenii săi și vrem să continuăm să îi reprezentăm și să îi apărăm ”.

Pe agendă:

  • Inițiativa de investiții (Coronavirus Response Investment Initiative), care va pune la dispoziția statelor membre fonduri de coeziune în valoare de 37 miliarde EUR pentru a face față consecințelor crizei (mai multe detalii aici)
  • o propunere legislativă pentru extinderea domeniului de aplicare al Fondului de solidaritate al UE pentru a acoperi situațiile de urgență de sănătate publică
  • o propunere a Comisiei de a stopa așa-numitele zboruri fantomă cauzate de focarul COVID-19.

Este esențial ca Parlamentul European să adopte rapid aceste trei propuneri, pentru a oferi sprijin concret cetățenilor UE și statelor membre în această situație fără precedent.

Biroul Parlamentului European va adopta măsuri specifice pentru această sesiune pentru a se asigura că voturile pot fi organizate de la distanță.

Această sesiune plenară va înlocui în mod oficial sesiunea prevăzută pentru 1-2 aprilie.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 209