Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a infiintat Departamentul pentru Afaceri Europene

S-a infiintat Departamentul pentru Afaceri Europene

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a semnat decizia prin care aproba structura organizatorica si statul de functii al Departamentului pentru Afaceri Europene.

Departamentul pentru Afaceri Europene, institutie cu personalitate juridica in subordinea Guvernului, infiintata prin comasarea Secretariatului General pentru Afaceri Europene si doua compartimente ale Ministerului Integrarii Europene, beneficiaza de o schema de 115 posturi. Conform atributiilor sale, DAE este organizat in directia coordonarea pozitiilor Romaniei (30 posturi), directia drept european si armonizare legislativa (19 posturi) si directia coordonare strategii UE si monitorizare post-aderare (17 posturi).

De asemenea, DAE beneficiaza de un departament comunicare si relatii publice (5 posturi), fiind responsabil de comunicarea evolutiilor legislative de pe plan european autoritatilor nationale. Alte departamente ale organigramei DEA sunt: compartimentele achizitii publice, audit public intern, juridic, economic, biroul resurse umane, serviciul pentru relatia cu Parlamentul si serviciul SOLVIT si infringement (procedura de constatare a incalcarii obligatiilor de stat membru).

Guvernul Romaniei - Biroul de presa - 24.01.2007

Vizualizări: 326