Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul de finanțare pentru înlocuirea corpurilor de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, în consultare publică!

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat miercuri, 08 aprilie 2020, faptul că anul acesta se va lansa, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), un program destinat iluminatului ecologic în orașele și comunele din România. Programul este multianual, iar bugetul stabilit pentru 2020 este de 384 milioane lei. Obiectivul programului este creșterea eficienței energetice a sistemelor de iluminat public, iar localitățile din România vor putea înlocui corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. Totodată, administrațiile vor putea achiziționa și sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos.

Conform programului, localitățile cu până la 4000 de locuitori pot primi până la 500.000 de lei pentru un astfel de proiect, în timp ce cele cu peste 4000 de locuitori pot accesa prin AFM suma de 1.000.000 de lei.

Ghidul de Finanțare al programului va fi supus, începând cu 08 aprilie 2020, consultării publice. După încheierea acestei perioade, vor fi analizate toate observațiile și propunerile primite, urmând ca varianta finală a ghidului de finanțare să fie publicată în Monitorul Oficial al României. Ulterior publicării ghidului, va fi organizată sesiunea de finanțare, iar UAT-urile vor putea depune documentațiile, în vederea participării în program.

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 10 zile de la data publicării, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Administraţia Fondului Pentru Mediu.

Persoana de contact este: doamna Nina Ofițeru, adresă de e-mail: nina.ofiteru@afm.ro

Descarcă ghidul

Sursa: Administrația Fondului pentru Mediu

Vizualizări: 1332