Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri-structurale.ro a transmis propuneri pe ghidul Innotech Student: „Proiectele sunt complexe. Este necesară o durată mai mare pentru derularea activităților”

Fonduri-structurale.ro a transmis ieri, 4 mai 2020, o serie de propuneri și observații pe Ghidul „Innotech Student” publicat spre consultare publică pe 24 aprilie 2020 de către AM POCU.

Cea mai importantă dintre propunerile transmise este aceea de creștere la 14 luni a duratei maxime a etapei I, respectiv cu 6 luni față de durata de 8 luni prevăzută de Ghid, concomitent cu creșterea duratei maxime a proiectelor la 26 de luni.

Din analiza realizată de experții fonduri-structurale.ro pe forma actuală a Ghidului reiese că în primele 8 luni este cuprinsă cea mai mare a activităților proiectului, punând o foarte mare presiune asupra beneficiarilor de proiect și asupra grupului țintă și crescând, astfel, riscul de neîndeplinire a indicatorilor asumați ceea ce va genera efecte negative la nivelul întregii linii de finanțare.

Pe lângă activitățile care se regăseau în etapa I și în cadrul altor linii de finanțare similare (România Start Up Plus, Diaspora Start Up, Solidar Start Up), precum informarea, formarea antreprenorială, selectarea planurilor de afaceri și desfășurarea stagiilor de practică, acest Ghid propune includerea în etapa I și a altor activități, fie nou-introduse (activitățile de întreprindere simulată), fie care pe apeluri similare se regăseau în etapa a II-a (mentorat, înființare afaceri și semnare contracte de subvenție). Pentru aceste activități este necesară o perioadă de timp adecvată astfel încât ele să aducă plus-valoare la nivelul grupului țintă. În caz contrar, riscul este ca aceste activități să fie efectuate în mod superficial, fără a aduce beneficii reale grupului țintă și fără a genera de fapt impactul pozitiv pe care această linie de finanțare și-l propune și pe care are potențial să îl genereze în condițiile unei durate corespunzătoare a etapei I.

Pentru a consulta textul integral al propunerilor transmise, click aici.

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 621