Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

IMM Invest: Până acum au fost aprobate credite pentru 12 IMM-uri

În urma unei întâlniri de lucru ce a avut loc ieri, 13 mai 2020, conducerea Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii a transmis o serie de precizări legate de programul IMM Invest.

În ceea ce privește IMM-urile care pot beneficia de finanțări, sunt eligibile IMM-urile care nu se aflau în dificultate financiară la data de 31.12.2019, dar care s-au confruntat cu dificultăți sau au intrat în dificultate ulterior, din cauza pandemiei de COVID-19.

Referitor la structura garanțiilor colaterale ce trebuie constituite de IMM-uri

Pentru accesarea unui credit în cadrul programului este obligatorie constituirea de către IMM a următoarelor tipuri de garanții: ipoteca legală mobiliară asupra universalităţii de bunuri mobile sau imobile și ipoteca legală asupra soldurilor creditoare ale conturilor deschise de beneficiar la instituția de credit finanțatoare.

  • În cazul creditelor pentru capital de lucru, unde nu este necesară acoperirea cu garanții în proporție de 100% din valoarea creditului, nu se mai solicită alte garanții.
  • În cazul creditelor pentru investiții, în plus, se mai solicită și constituirea  ipotecii legale imobiliare și/sau mobiliare asupra activelor finanțate din credit, astfel încât, împreună cu garanția de stat, creditul să fie acoperit în proporție de cel puțin 100%.

La data de la data de 14.05, ora 11.00, 96.240 de cereri se află înregistrate în program, din care 48.712 ( peste 52% din totalul cererilor), au fost transmise către cele 22 de bănci partenere in program. În urma analizei de solvabilitate a băncilor conform normelor interne de creditare, finanțatorii au aprobat credite de investiții sau pentru capital de lucru pentru un număr de 12 IMM -uri. Un număr de 319 solicitări de creditare au primit refuz din partea băncilor. Solicitanții respinși au posibilitatea de a cere creditul unei alte bănci partenere în cadrul programului.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: FNGCIMM

Vizualizări: 712