Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Observatorul European al mass-media: 2,5 milioane euro pentru sporirea nivelului de cunoștințe științifice disponibile în materie de dezinformare online

Proiectul intitulat Observatorul European al mass-media digitale (EDMO), finanțat de UE, și-a început activitatea luni, 1 iunie 2020, potrivit unui comunicat oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Aflat sub conducerea Institutului Universitar European din Florența (Italia), EDMOva sprijini crearea și activitatea unei comunități multidisciplinare compusă din verificatorii de fapte, cercetători academici și alte părți interesate cu expertiză în domeniul dezinformării online. Proiectul va contribui la o mai bună înțelegere a actorilor relevanți, vectorilor, instrumentelor, metodelor, dinamicilor de diseminare, obiectivelor prioritare și impactului dezinformării asupra societății.

Acest hub independent de colaborare va spori nivelul de cunoștințe științifice disponibile în materie de dezinformare online, dar va promova și dezvoltarea unei piețe UE a serviciilor de verificare a veridicității informațiilor și va sprijini autoritățile publice responsabile de monitorizarea mass-mediei digitale și de elaborarea de noi politici.

Va primi finanțare de 2,5 milioane EUR prin intermediul Mecanismului pentru interconectarea Europei, programul european de finanțare a infrastructurii. Consorțiul include Centrul Tehnologic din Atena (Grecia), Universitatea Aarhus (Danemarca) și organizația de verificare a veridicității informațiilor Pagella Politica (Italia).

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 107