Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Granturi pentru antreprenorii din sectorul HoReCa, posibile din următoarea lună

În cadrul celei mai noi ediții a vorbIMM despre, eveniment organizat astăzi, 4 iunie 2020, de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Dragoș Petrescu, președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA), a făcut declarații privind dificultățile pe care industria le-a întâlnit în timpul pandemiei și oportunitățile viitoare pentru redresarea acesteia.

Tema evenimentului de astăzi a vizat relansarea economică și managementul crizei în sectorul mediului de afaceri.

În ceea ce privește industria ospitalității, Dragoș Petrescu estimează un impact de până la 50% din cifra de afaceri: „va fi, la nivel de 2020, de la 2,8 miliarde la 1,4 miliarde, deci va suferi transformări semnificative în numărul de oameni implicați, procese, tehnologie implicată. Este o schimbare de paradigmă serioasă în industria restaurantelor”, a declarat acesta.

Pentru micii antreprenori, start-up-uri sau IMM-uri „au fost identificate, alături de Ministerul Economiei, 350 de milioane de euro care vor fi distribuite către sectorul HORECA, transport internațional și industria de spectacole în următoarea lună”, a precizat Dragoș Petrescu. Acordarea granturilor se va face, conform acestuia, în funcție de numărul de angajați și cifra de afaceri din 2019, iar acestea vor fi distribuite către mii de antreprenori. Granturile vor putea fi folosite pentru plata chiriilor, taxelor, materiilor prime, furnizorilor.

Referitor la oportunitățile pe care antreprenorii și IMM-urile le au la dispoziție astăzi, acesta a amintit de cele două măsuri asigurate de Guvern: asigurarea a 41,5% din salariul angajaților ce își reiau activitatea și continuarea măsurii  șomajului tehnic pentru entitățile a căror activitate rămâne suspendată.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2529