Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finantare ISPA: Receptia statiei reabilitate de epurare a apei uzate Sibiu

Beneficiarul Apă – Canal SA Sibiu a recepţionat vineri, 23 mai a.c., staţia reabilitată de epurare a apei uzate Sibiu, în baza unui contract semnat, în septembrie 2005, cu firma Sistem Yapi Turcia, în valoare totală de 9,39 milioane euro. Acest contract a fost în întregime finanţat din fonduri de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi face parte din proiectul ISPA Sibiu.

Acest proiect cuprinde trei contracte de lucrări, un contract de asistenţă tehnică şi un contract de supervizare în valoare totală de 37,588 milioane euro, din care finanţarea nerambursabilă UE este de 25,559 milioane de euro, iar cofinanţarea BERD - de peste 12 milioane de euro. Data estimativă a finalizării acestei măsuri ISPA este 31.12.2010. Componenta de reabilitare a staţiei de epurare a apelor uzate a fost finalizată şi recepţionată astăzi, urmând ca celelalte două contracte să fie finalizate unul în acest an - Reabilitarea staţiei de tratare apă potabilă, iar celalălt în anul 2010 - Reabilitarea reţelelor de canalizare.

România a angajat, până în prezent, fonduri în cadrul programului ISPA de circa 2,7 miliarde de euro, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de aproximativ 2 miliarde de euro. MEF este instituţia, care coordonează administrarea fondurilor europene nerambursabile, inclusiv a Programului ISPA destinat proiectelor de infrastructură – transporturi şi mediu.

Sursa: Biroul de presă al Ministerul Economiei şi Finanţelor

Vizualizări: 93