Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ONG-urile, instituțiile de învățământ și grupurile de inițiativă pot aplica pentru micro-granturi nerambursabile în valoare de 250.000 euro pentru inițiative civice

Federația Fundațiile Comunitare din România și Lidl România au anunțat astăzi, 10 iunie, lansarea  programului de finanțare pentru inițiative comunitare de mediu și educație.

Programul numit „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” va oferi micro-granturi nerambursabile pentru inițiative locale organizațiilor neguvernamentale, instituțiilor de învățământ și grupurilor de inițiativă din cinci orașe (Brașov, Cluj, Buftea, Vaslui și Oradea).

Demersul este implementat prin 5 fundații comunitare din orașele de reședință, respectiv: Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Brașov, Fundația Comunitară Cluj, Fundația Comunitară Iași și Fundația Comunitară Oradea.

Programul are o valoare totală de 250.000 de euro, iar fiecare fundație va acorda finanțări de 50.000 euro și mentorat celor mai bune soluții la provocări în mediu și educație.

Până la finalul lunii iunie are loc prima etapă, bazată pe dialogul și participarea comunității și a administrației locale pentru identificarea provocărilor comunității, urmând ca, începând din luna iulie, să fie lansate apelurile de proiecte și să înceapă activarea de soluții sustenabile și participative. Proiectele vor fi selectate de un juriu neutru și avizat, în baza unor criterii stabilite de fiecare fundație comunitară.

Pentru mai multe detalii puteți consulta rubrica noastră de alte finanțări.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2059