Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

RO-Cultura: 9 proiecte selectate pentru finanțare în cadrul apelului dedicat restaurării monumentelor istorice

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, a anunțat publicarea proiectelor selectate pentru finanțare în cadrul apelului Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice.

Apelul a fost deschis în perioada 5 iunie – 12 noiembrie 2019.

Bugetul alocat apelului de proiecte a fost de 16 milioane de euro, iar valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordată unui proiect a fost cuprinsă între 200.000 de euro și 2 milioane de euro, reprezentând 80% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

Printre solicitanții eligibili s-au numărat instituțiile publice de cultură (muzeu, teatru, operă, operetă, filarmonică, bibliotecă, arhivă, centru cultural etc.), unitățile administrativ-teritoriale, ONG-urile și IMM-urile.

Apelul de proiecte a intrat sub incidența normelor europene și naționale privind acordarea ajutorului de stat, avizată favorabil de către Consiliul Concurenței.

În cadrul apelului au fost depuse în EMSC 27 cereri de finanțare în valoare totală de peste 206 milioane de lei (43.430.941 euro) reprezentând valoarea nerambursabilă solicitată, respectiv peste 280 milioane de lei (58.887.036 Euro) reprezentând valoarea totală eligibilă solicitată.

În urma evaluării administrative și a eligibilității 7 proiecte au fost respinse ca neconforme, iar 20 au fost admise în etapa de verificare tehnico-financiară. Dintre acestea, 17 proiecte au obținut un punctaj egal cu sau mai mare de 70 de puncte, iar 3 proiecte nu au întrunit pragul minim.

Descarcă lista proiectelor finanțate în limita bugetului disponibil.

Descarcă lista proiectelor pe lista de rezervă.

Descarcă lista proiectelor respinse.

Sursa: ro-cultura.ro

Vizualizări: 158