Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Case de tip familial pentru copiii aflați în grija DGASPC Iași

Centrele rezidențiale vechi, de dimensiuni mari, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași vor fi înlocuite cu case de tip familial, în care condițiile de trai vor fi asemenea celor dintr-o familie.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru proiectul  „Închiderea Centrului Rezidențial "C.A. Rosetti" Iași, județul Iași- Lot 1”, cu sprijin Regio în valoare de 980.000 euro. Prin proiect, vor fi construite și dotate 4 case de tip familial P+1E, în care vor beneficia de servicii sociale 45 de copii și tineri.

Investițiile propuse promovează dezvoltarea și bunăstarea copiilor, pentru respectarea drepturilor, satisfacerea nevoilor și accesului universal la servicii, pentru a veni în întâmpinarea nevoii de creștere a calității tuturor serviciilor furnizate copiilor, continuarea tranziției de la îngrijirea instituțională la îngrijirea comunitară, în vederea prevenirii excluziunii sociale.

Copii din Centrele de Plasament vor experimenta traiul în structuri în care serviciile și condițiile de rezidență oferite propun o modificare a statutului lor din „asistați” pasivi în beneficiari activi, prin implicarea lor în procesul decizional.

Aceasta investiție vine în completarea contractului de finanțare semnat în data de 13 mai 2020 pentru proiectul „Închiderea Centrului Rezidențial „C.A. Rosetti" Iași, județul Iași- LOT 2”, valoarea cumulată nerambursabilă pentru același obiectiv, ridicându-se la 1,96 milioane euro.

Sursa: ADR N-E

Vizualizări: 301