Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Perioadă de implementare prelungită pe apelurile POR 2.2 - IMM (apel 2016) și ITI - IMM

Conform unui comunicat oficial emis astăzi, pentru a sprijini beneficiarii POR 2014 – 2020 ca urmare a impactului pandemiei generate de COVID-19, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a revizuit una dintre condițiile specifice din contractele de finanțare aplicabile următoarelor apeluri de proiecte, în ceea ce privește prelungirea perioadei de implementare a proiectelor:

  • Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investiţie 2.2.ITI – IMM
  • Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investiţie 2.2 – IMM (Apel 2016)

POR 2.2 ITI – IMM

Conform ordinului, schimbările vizează secțiunea 3.3 „Eligibilitatea proiectului” și Anexa 5 „Clauze specifice priorității de investiții 2.2-model orientativ”.

Eligibilitatea proiectului:

  • Perioada de realizare a activităților proiectului după semnarea contractului de finanțare este de maximum 36 de luni și nu depășește data de 31.12.2023;
  • Perioada de realizare a activităților proiectului după semnarea contractului de finanțare poate fi extinsă cu cel mult dublul perioadei prevăzute inițial, în condițiile prevăzute în contractul de finanțare, dar nu mai târziu de 31.12.2023.
  • Prin excepție de la prevederile paragrafului anterior, perioada de implementare a proiectului de după semnarea contractului poate fi extinsă cu o perioadă suplimentară de maximum 12 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023, în cazuri justificare de circumstanțe legate de pandemia de COVID-19.

Anexa 5

  • Perioada de implementare a activităților după semnarea contractului poate fi extinsă, în conformitate cu Condițiile generale și specifice, cu cel mult dublul perioadei inițiale, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023.
  • Prin excepție, perioada de implementare a proiectului de după semnarea contractului poate fi extinsă peste durată menționată mai sus cu o perioadă de maximum 12 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023, în cazuri justificare de circumstanțe legate de pandemia de COVID-19.

Descarcă ordin 2362

POR 2.2 – IMM (Apel 2016)

Conform ordinului, schimbările vizează secțiunea 3.3 „Eligibilitatea proiectului” și Anexa 5 „Contractul de finanțare (model orientativ)”.

Eligibilitatea proiectului

Prin excepție de la prevederile paragrafului anterior, perioada de implementare a proiectului de după semnarea contractului poate fi extinsă cu o perioadă suplimentară de maximum 12 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023, în cazuri justificare de circumstanțe legate de pandemia de COVID-19.

Anexa 5

Prin excepție, perioada de implementare a proiectului de după semnarea contractului poate fi extinsă peste durată menționată la alin. (3) cu o perioadă de maximum 12 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2023, în cazuri justificare de circumstanțe legate de pandemia de COVID-19.

Descarcă ordinul 2363

Reamintim că în data de 12 iunie a fost anunțată prelungirea perioadei de implementare a proiectelor finanțate în cadrul apelului POR 2.2 (apel 2019, Nord-Est și Vest).

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MLPDA & AM POR

Vizualizări: 1050