Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltarea urbană și creșterea eficienței energetice în Municipiul Drobeta Turnu Severin, comuna Brastavățu și ITPF Giurgiu prin Programul Operațional Regional 2014-2020

În data de 22.06.2020, au fost semnate trei noi contracte de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Cele trei contracte de finanțare au o valoare totală de peste 7,3 milioane de lei și propun investiții în lucrări ce asigură dezvoltarea urbana și creșterea eficientei energetice.

Fondurile nerambursabile solicitate provin din bugetul alocat Regiunii Sud-Vest Oltenia prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 3.1, Operațiunea B – clădiri publice și Axa prioritară 4, Prioritatea de investiții 4.3, Obiectivul specific 4.3 - Imbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate în municipiile reședință de județ din România.

 Cele trei contracte sunt:

  1. „ Spatiu multifuncțional pentru activități sportive și recreaționale al municipiului Drobeta Turnu Severin (tenis, baschet, minifotbal, fitness în aer liber)”

Beneficiar: UAT Municipiul Drobeta Turnu Severin, jud Mehedinți

Proiectul are o valoarea totală de 2.068.566,42 lei, din care suma solicitata este de 2.027.194,95 lei (426.436,73 euro).

Prin prezentul proiect se urmărește îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor din Municipiul Drobeta Turnu Severin, prin crearea în zona Banovita a unei mini-baze sportive cu terenuri de mini-fotbal, baschet, volei, fotbal-tenis, aparatura fitness.

Detaliile investiției:

  • Modernizarea străzii Someș, cu următoarele caracteristici tehnice: lungime L=214.0m, lățime medie carosabil L=5.0m, lățime medie trotuare L=0.90m, suprafață carosabila S=1070.0mp, suprafață trotuare S=388.0mp
  • Modificarea categoriei de folosință a unui teren viran în mini-baza sportiva (terenuri de minifotbal, tenis, baschet) și creerea de locuri de joaca pentru copiii cu următoarele caracteristice tehnice: suprafață totala: 1529 mp. din care: teren mini-fotbal: suprafață de joc efectiva: 726mp, suprafață totala: 855mp, teren multifuncțional (baschet, tenis, volei, badminton, fotbal-tenis): suprafață de joc efectiva: 252mp, suprafață totala: 345mp; locul de joaca și spatiu fitness: 180mp;
  • Realizarea de iluminat public ecologic, rețea de fibra optica și wi-fi gratuit pentru zona publica.
  • Îmbunătățirea caii de acces către baza sportiva pe o suprafață de 1458 mp.

Data estimată de finalizare a lucrărilor prevăzute în proiect este 31.05.2022.

  1. „Reabilitare termica Dispensar uman cu Centru de permanenta în comuna Brastavățu, județul Olt”

Beneficiar: UAT Comunca Brastavățu, jud. Olt

Proiectul are o valoarea totală de 3.506.457,18 lei, din care suma solicitata este de 3.045.849,44 lei (654.669,42 euro).

Prin prezentul proiect se propune reducerea emisiilor de carbon prin eficientizarea energetica a clădirii publice în care funcționează Dispensarul Uman cu Centrul de Permanenta Brastavățu, județul Olt.

Detaliile investiției:

Pentru Dispensarul Uman cu Centrul De Permanenta vor fi realizate:

  • înlocuirea învelitorii existente;
  • recompartimentări interioare;
  • refacerea casei scării;
  • executarea unui trotuar de 1m lățime cu pante spre exterior pentru îndepărtarea apelor meteorice; rigola care să preia apele din precipitații; montarea de jgheaburi, parazăpezi și burlane;
  • reabilitare termica; termoizolarea planșeului peste etaj;
  • refacere finisaje interioare și exterioare;
  • înlocuire tâmplarie existenta;
  • reabilitare și modernizare instalație termica, apa-canalizare, sanitara și electrica unde este cazul.
  • montarea de panouri fotovoltaice și panouri solare;
  • lucrări propuse pentru adaptarea clădirii la nevoile persoanelor cu dizabilități: rampa noua de acces pentru persoane cu dizabilități conform legislației în vigoare, grupuri sanitare.

Data estimată de finalizare a lucrărilor prevăzute în proiect este 30.11.2021.

  1. „Reabilitare și modernizare sistem termoenergetic la pavilion administrativ din cadrul S.P.F. BECHET”

Beneficiar: Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu  

Proiectul are o valoarea totală de 1.784.466,23 lei, din care suma solicitata este de 680.081,01 lei (146.442,94 euro).

Prin prezentul proiect se propune creșterea eficientei energetice pentru clădirea pavilion administrativ de la sediul S.P.F. Bechet.

Detaliile investiției:

  • reabilitarea termica a elementelor de anvelopa a clădirii;
  • reabilitarea termica a sistemului de încalzire și de furnizare a apei calde de consum prin montarea unei centrale termice cu combustibil solid (peleti – sursa regenerabila de energie), cu gazeificare;
  • instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și a emisiilor de gaze cu efect de sera: sistem de panouri solare pentru producere apa calda de consum și panouri fotovoltaice;
  • modernizarea sistemelor de climatizare, ventilare naturala și ventilare mecanica pentru asigurarea calității aerului interior prin montarea a 5 aparate de aer condiționat.
  • reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat :
  • management energetic integrat pentru clădiri și alte activități care conduc la realizarea obiectivelor proiectului: montarea unor sisteme inteligente de contorizare, urmărire și înregistrare a consumurilor energetice, instalarea unor sisteme de management energetic integrat, precum sisteme de automatizare, control și monitorizare, care vizează și fac posibila economia de energie la nivelul sistemelor tehnice ale clădirii;
  • Construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dezabilitati.

Data estimată de finalizare a lucrărilor prevăzute în proiect este 31.03.2022.

Sursa: ADR SV Oltenia

Vizualizări: 125