Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Voucherele WiFi4EU, câștigate de 947 de municipalități!

Al patrulea și ultimul apel WiFi4EU a avut loc între 3 și 4 iunie 2020. Comisia a primit peste 8600 de cereri din țările participante. În urma unei evaluări a aplicațiilor, Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele, agenție executivă a Comisiei însărcinată cu implementarea programului, a publicat lista municipalităților câștigătoare. Fiecare solicitant va primi o notificare individuală a rezultatelor apelului.

Odată notificate rezultatele, municipalitățile câștigătoare vor fi invitate să semneze un Acord de finanțare, pentru a primi voucherul în valoare de 15.000 de euro.

Cererea a depășit în mare măsură numărul de vouchere disponibile în acest apel, iar municipalitățile au aplicat rapid, 3000 de aplicații în primele 5 secunde de la lansarea apelului. Municipiile din Spania, Italia și România au fost printre primele aplicații care au venit, în timp ce țări precum Bulgaria, Croația, Grecia și Portugalia au avut nevoie de doar câteva vouchere pentru a avea aproape toate municipalitățile acoperite de WiFi4EU.

În ceea ce privește situația României, 67 de municipalități vor beneficia de internet wireless gratuit în spații publice.

Descarcă lista

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 401