Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Erori de evitat în cadrul Programului norvegian pentru dezvoltarea IMMurilor

Astăzi, 16 iulie, Innovation Norway România a organizat o sesiune de informare online pentru companiile private din România interesate de accesarea fondurilor norvegiene disponibile prin Programul „Dezvoltarea IMM-urilor în România”(SMEs Growth Romania).

Cu un buget de peste 18 milioane euro și o finanțare acordată între 200.000 și 2.000.000 euro, apelul de proiecte nr. 2 urmărește dezvoltarea IMM-urilor și întreprinderilor mari. Proiectele pot fi depuse până la 17 septembrie 2020. Cofinanțarea pe care o întreprindere trebuie să o asigure pornește de la cca 50% din valoarea proiectului.

Conform reprezentanților finanțatorului, cele mai importante erori pe care solicitanții de finanțare le fac vizează:

  • Rata grantului solicitat. În anumite situații, rata grantului care se solicită e mai mare decât grantul menționat în ghid. Dacă această valoare se depășește, potrivit organizatorilor, proiectul va fi automat respins în etapa de eligibilitate;
  • Perioada de funcționare. Situații în care solicitatul nu îndeplinea criteriul privind perioada de funcționare;
  • Activități companie. Activitatea principală a companiei nu era strâns legată de activitățile propuse în proiect;
  • Întreprinderile în dificultate. Aplicau întreprinderile aflate în dificultate – fiind ajutor de stat, potrivit regulamentului 651/2014, nu se poate acorda ajutor de stat întreprinderilor aflate în dificultate, iar ca urmare, proiectul era automat respins, potrivit organizatorilor;
  • Bugetare. Supraestimarea orelor și ratei orare în bugetul proiectului.

Detalii despre apel sunt disponibile aici.

Documentul referitor la cele mai dese erori care trebuie evitate poate fi găsit aici.

Evenimentul poate fi urmărit aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

***

www.fonduri-structurale.ro are experiență în scrierea și implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene și de la stat, dobândită de-a lungul timpului în cadrul a numeroase proiecte de succes, coordonate atât din poziția de beneficiar, cât și din cea de consultant. Pentru mai multe detalii despre cum vă putem sprijini în depunerea unei cereri de finanțare în cadrul prezentului apel vă rugăm să ne scrieți la structuralcg@fonduri-structurale.ro.

Vizualizări: 482