Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul pentru acordarea de mese calde pentru persoane dezavantajate prin POAD, publicat în consultare într-o variantă revizuită!

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a lansat astăzi, 20 iulie, în consultare publică ghidul „Acordarea de mese calde POAD”.

Având în vedere contextul pandemiei COVID-19, o noutate este faptul că a fost introdusă posibilitatea folosirii voucherelor prin modificarea Regulamentului 223/2014, în sensul permiterii folosirii acestui mecanism. Prin corelare, în cadrul POAD se introduce posibilitatea utilizării mecanismului de acordare a meselor calde pentru persoanele vârstnice și pentru persoanele fără adăpost prin intermediul tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Solicitantul eligibil este Ministerul Fondurilor Europene, prin structura de specialitate – Serviciul de Implementare POAD - SI POAD.

Organizații partenere eligibile:

  • autorități ale administrației publice locale și centrale și instituții publice;
  • instituțiile prefectului.

Grupul țintă va fi selectat după cum urmează:

  • persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, în vârstă de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă;
  • persoane/ familii fără adăpost, inclusiv persoanele/ familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale

Apelul de tip non-competitiv are un buget alocat de 133.000.000 euro (contribuția FEAD + contribuția națională).

Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 133.000.000,00 euro.

Descarcă ghidul

Propunerile și sugestiile dumneavoastră privind imbunatatirea acestui document pot fi transmise la adresa de e-mail consultare.pocu@fonduri-ue.ro până la data de 3 august 2020.

***

În perioada 10-21 februarie, MFE a publicat ghidul ce vizează acordarea de mese calde în consultare publică. În varianta republicată astăzi, este alocat un buget de peste 4 ori mai mare pentru acest tip de sprijin:  133 milioane de euro, cel inițial fiind de 28 milioane euro. Mai multe detalii aici.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 367