Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost depus primul proiect pentru modernizarea serviciilor de sanatate în Regiunea Vest

În data de 30 mai 2008 a fost depus, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, de către Consiliul Judeţean Hunedoara, proiectul cu titlul „Ambulatoriu integrat din cadrul Spitalului Judeţean de urgenţă Deva – modernizarea şi echiparea cu aparatură de specialitate”. Valoarea proiectului este de 5.547.600 lei, iar proiectul vizează modernizarea spaţiului destinat funcţionării ambulatoriului integrat din cadrul Spitalului de Urgenţă Deva şi dotarea acestuia cu echipamente.

Proiectul este depus în cadrul Axei Prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, domeniul major de intervenţie 3.1 – „Reabilitarea /modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” al Programului Operaţional Regional 2007- 2013. Perioada estimată de implementare a proiectului este 1 februarie 2009 - 31 iulie 2011.

Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” vizează crearea premiselor necesare pentru asigurarea populaţiei cu servicii esenţiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de sănătate, educaţie, sociale şi pentru siguranţă publică în situaţii de urgenţă. Obiectivul specific al domeniului major de intervenţie 3.1 – „Reabilitarea /modernizarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” îl constituie îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală şi repartizarea teritorial - regională echilibrată a acestora pe teritoriul ţării, pentru asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate.

Solicitanţi eligibili pentru acest domeniu de intervenţie sunt: Autorităţi ale administraţiei publice locale, Asociaţii de dezvoltare intercomunitară, liderul desemnat printr-un acord de parteneriat între unităţi administrativ-teritoriale.

Alocarea financiară orientativă la nivel naţional pentru domeniul de intervenţie 3.1 „Reabilitarea / modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” este de 173.588.779 euro, din care pentru Regiunea Vest sunt alocate 17.950.000 euro. Cererile de finanţare pentru domeniul de intervenţie 3.1 se depun la sediul ADR Vest, str. Proclamaţia de la Timişoara nr. 5, până la epuizarea fondurilor alocate acestui domeniu de intervenţie.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 95