Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Inspectorii APIA desfășoară controlul la fața locului pentru cererile Campaniei 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a emis vineri, 14 august, un comunicat de presă privind desfășurarea controlului la fața locului în Campania 2020.

Conform comunicatului, APIA reamintește fermierilor care au depus cerere unică de plată în cadrul Campaniei 2020, că în această perioadă inspectorii APIA și cei ai instituțiilor de specialitate delegate desfășoară controlul la fața locului pentru cererile eșantionate în acest scop, în conformitate cu calendarul stabilit prin Ordinul MADR nr. 131/15.05.2020 pentru modificarea art. 1 din Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 66/2020 privind stabilirea modalității de coordonare a implementării schemelor de plăți directe și a ajutoarelor naționale tranzitorii care se aplică în agricultură, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

În contextul pandemiei, perioadele de depunere a cererilor de plată, precum și a activităților subsecvente acestora, au fost decalate, însă termenul de finalizare a controalelor pe teren este de cel târziu până la data de 15 octombrie, cu excepția controalelor pentru cerințele/obligațiile specifice, care se vor efectua în iarnă sau în primăvara anului următor.

Sursa: APIA

Vizualizări: 94