Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi informații cu privire la apelul de proiecte prin care școlile vor putea achiziționa echipamente IT mobile. Când ar urma să se lanseze apelul

Ministerul Fondurilor Europene a publicat noi informații referitoare la fondurile alocate achiziționării de tablete, echipamente de protecție și containere sanitare mobile pentru școlile din România în urma aprobării și publicării Ordonanței de urgență nr. 144/2020 în Monitorul Oficial marți, 25 august.

Finanțările, din fonduri europene nerambursabile, sunt reglementate de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 144 /2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020-2021 în contextul riscului de infecție cu virusul SARS-Cov-2.

Finanțarea pentru achizițiile de echipamente IT mobile este eligibilă în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014 - 2020, Axa Prioritară 2 - Tehnologia informației și comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Acțiunea 2.3.3. Îmbunătățirea conținutului digital și a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-sănătate și e-cultură - Secțiunea e-educație.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, MFE a creat o secțiune special dedicată apelului, unde sunt publicate noi informații și răspunsuri la întrebări frecvente.

Care este calendarul lansării ghidului?

Conform documentului, lansarea ghidului solicitantului în dezbatere publică va fi în perioada 7 septembrie 2020- 30 septembrie 2020, iar lansarea oficială a apelului de proiecte, începând cu data de 15 octombrie 2020.

Când se pot depune cererile de finanțare?

Cererile de finanțare se vor transmite în aplicația MySMIS, în perioada 15 octombrie 2020- 15 ianuarie 2020.

Se pot face achizițiile pentru tablete pentru uz școlar cu acces la internet înainte de depunerea cererilor de finanțare?

Conform OUG, achiziționarea se poate face de către autoritățile publice locale și/sau unitățile școlare înainte de depunerea cererilor de finanțare pentru a obține decontarea din fonduri externe nerambursabile. Aceste categorii de cheltuieli sunt eligibile începând cu data de 1 august 2020.

Cine poate depune cererile de finanțare?

Conform OUG, beneficiarii eligibili sunt:

  • unitățile școlare care desfășoară activități didactice pentru elevii din ciclul gimnazial, cu condiția ca acestea să aibă personalitate juridică pentru încheierea de contracte de achiziție publică în condițiile legii;
  • autoritățile publice locale pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza unității administrativ teritoriale care desfășoară activități didactice destinate elevilor;
  • parteneriatul dintre unitățile de învățământ preuniversitar de stat și autoritățile publice locale;
  • parteneriatele între inspectoratele școlare și unitățile de învățământ.

A fost publicat, de asemenea, și documentul referitor la cerințele tehnice minimale pentru tabletele școlare.

Descarcă documentul

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Vizualizări: 1040