Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Condițiile de acordare a ajutorului de minimis pentru apicultorii care s-au confruntat cu efectele fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile în perioada martie-mai 2020

Ca urmare a aprobării în ședința de guvern din 27 august 2020 a Hotărârii privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2020 asupra sectorului apicol", ieri, 31 august 2020, au fost publicate în Monitorul Oficial al României condițiile de acordare al acestui sprijin, astfel:

Beneficiarii eligibili ai acestui ajutor de minimis sunt:

  1. Apicultorii, persoanele fizice care dețin atestat de producător, valabil la data depunerii cererii;
  2. Apicultorii, persoanele fizice autorizate, întreprinderile îndividuale și întreprinderișe familiale;
  3. Apicultorii, persoanele juridice, precum și oricare dintre formele asociate cu sau fără personalitate juridică.

Condiții de eligibilitate:

Întreprinderile/Întreprinderile unice trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii de eligibilitate:

  1. Să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data de 1 martie 2020, conform Sistemului unitar de identificare a stupinelor și stupilor, gestionat de Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”;
  2. Să aibă familii de albine înregistrate/autorizate la direcția sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor județeană, respectiv a municipiului București.

Valoarea totală a ajutorului de mimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăși suma de 20.000 euro pe durata a 3 exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actual și în cele două exerciții financiare precedente.

Sprijinul financiar va fi acordat astfel încât să se asigure continuarea ciclului de producție, în cuantum de 25 lei/familia de albine.

Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 49.948.500 lei.

Prevederile complete ale hotărârii sunt disponibile aici (Monitorul Oficial Partea I/792/31.08.2020, pag. 8-13).

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 364