Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

15 septembrie, termenul limită de depunere a cererilor de solicitare a ajutorului de stat în cazul fermierilor afectați de seceta pedologică

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că, fermierii care dețin Proces–verbal de constatare și evaluare a pagubelor produse culturilor agricole înființate în toamna anului 2019 de seceta pedologică, trebuie să depună cererea de solicitare a ajutorului de stat la centrele locale/județene APIA, respectiv al municipiului București, până la data de 15 septembrie inclusiv.

Până în prezent s-au depus 14.456 de cereri, pentru o suprafață calamitată de 282.969 ha, din totalul de 34.647 fermieri afectați de seceta pedologică.

Cererile pot fi depuse atât la sediul centrelor locale/județene APIA, cât și prin fax, poștă sau în format electronic prin e-mail.

Săptămâna trecută, respectiv în data de 2 septembrie, a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr.806, Ordonanța de urgență a Guvernului nr.148/2020 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat acordat  producătorilor agricoli  care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

Sursa: MADR

Vizualizări: 101