Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria: Structurile actuale ale Programului vor fi menținute și pe perioada 2021-2027

Miercuri, 16 septembrie 2020, a avut loc, online, cea de-a doua întâlnire a Grupului comun de programare pentru Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2021-2027.

În urma discuțiilor din cadrul reuniunii s-a decis, prin consens, menținerea structurilor actuale ale Programului, ținând seama de rezultatele obținute în special în perioada de programare curentă, de experiența acestora, precum și de constrângerile regulamentelor propuse, care nu permit întârzieri în implementare. Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administrație îşi păstrează rolul de Autoritate de Management, iar Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași - pe cel de Secretariat Comun.

O altă decizie importantă constă în selecția obiectivelor de politică ce urmează a fi finanțate, respectiv:

  • OP3 -  O Europă mai conectată (A more connected Europe) și
  • OP5 – O Europă mai aproape de cetățeni (A Europe closer to citizens).

OP 3 va avea o abordare strategică, prin care se încearcă identificarea de soluții pentru îmbunătățirea conectivității în regiune, iar prin OP5 venim mai aproape de nevoile din teritoriu, printr-o abordare integrată și implicarea activă a actorilor locali relevanți.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 284