Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ONG-urile sunt invitate la un nou eveniment de Matchmaking în cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale aferent Active Citizens Fund

Pe baza rezultatelor obținute în trecut, când Fondul ONG a facilitat în mod semnificativ învățarea și înțelegerea reciprocă între organizațiile din România și cele din statele donatoare, noul program Active Citizens Fund România se bazează pe lecțiile învățate și se concentrează pe consolidarea parteneriatelor durabile în domenii în care expertiza organizațiilor este cel mai eficient valorificată în beneficiul societății civile.

Având în vedere că pentru programul Active Citizens Fund România urmează o nouă serie de Apeluri de proiecte, organizațiile neguvernamentale din România, interesate de parteneriate bilaterale cu entități din statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia, sunt invitate să participe la primele întâlniri online pentru facilitarea interacţiunii şi discuţiilor privind oportunităţile de cooperare şi dezvoltare de parteneriate (Online Matchmaking Week), întâlniri organizate online în perioada 2 – 6 noiembrie 2020, în cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale.

Scopul întâlnirilor este de a facilita contactul direct și discuțiile specifice privind oportunități de cooperare și dezvoltare de parteneriate între reprezentanți ai entităților din Norvegia, Islanda, Lichtenstein și ONG-uri din România. Pentru organizațiile și persoanele selectate să participe din România vom identifica specific partnerii cei mai potriviți din statele donatoare și vom facilita un spațiu pentru dezvoltare de idei care s-ar putea transforma în proiecte de parteneriat care să fie depuse în cadrul viitoarelor Apeluri de proiecte ale ACF România.

Limba de lucru în cadrul întâlnirilor online va fi limba engleză și nu vor fi furnizate servicii de traducere/ interpretare.

Procesul de selecție:

Pentru acest eveniment se caută cel puțin 10 participanți care reprezintă ONG-uri din România interesate să aplice în cadrul Active Citizens Fund cu proiecte în parteneriat bilateral.

Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de înregistrare online care poate fi accesat de aici.

Participanții vor fi selectați în funcție de interesul manifestat față de prioritățile ACF România, precum și în funcție de descrierile furnizate în formularul de înregistrare. Se vor lua în considerare doar aplicațiile care detaliază o idee concretă de proiect care poate fi depusă în cadrul ACF România.

Se va acorda prioritate reprezentanților organizațiilor care nu au fost implicate până în acest moment în activități organizate sub umbrela Fondului pentru Relații Bilaterale.

Timeline și proces:

  • Perioadă de înscrieri: 28 septembrie – 07 octombrie 2020
  • Anunț selecție: 09 octombrie 2020
  • Întâlniri preliminare cu organizațiile selectate: 12 – 16 octombrie 2020
  • Căutare particularizată de parteneri din statele donatoare: 19 – 30 octombrie 2020
  • Întâlniri online realizate între organizațiile selectate din România și cele din statele donatoare (1 întâlnire/ per organizație de aprox 2 ore, pe platforma zoom): 02 – 06 noiembrie 2020

Informații suplimentare despre proces vor fi furnizate participanților selectați, într-un e-mail de confirmare din partea organizatorilor.

Persoana de contact:

Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – Vlad Dumitrescu, Program Manager

Tel: +40 (0) 745.122.191

E-mail: vlad.dumitrescu@fdsc.ro

Sursa: ACF

Vizualizări: 148