Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul România-Moldova 2021-2027: Prima reuniune a Comitetului Comun de Programare

Miercuri, 30 septembrie 2020, a avut loc prima reuniune a Comitetului Comun de Programare pentru Programul România-Republica Moldova 2021-2027. Structura reunește reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, precum și alte organizații din cele două state partenere și este principalul decident cu privire la obiectivele de politică ce urmează a primi finanțare prin viitorul program.

În cadrul întâlnirii, membrii Comitetului Comun de Programare au dezbătut aspecte privind procesul de programare, modalitatea de organizare a consultărilor cu actorii relevanți din aria programului și calendarul de lucru pentru următoarea perioadă, precum și domeniile spre care se vor îndrepta finanțările în Programul de Cooperare Interreg Next România-Republica Moldova 2021-2027.

La finalul ședinței a fost aprobată metodologia de programare, creându-se premisele pentru începerea procesului de analiză și identificarea obiectivelor de politică ce vor fi abordate de program.

Conform comunicatului, în vederea asigurării unei acoperiri cât mai bune a nevoilor comunităților de graniță din cele două state partenere, în cadrul procesului de programare se va realiza un amplu proces de consultare a acestora, urmărindu-se o reprezentare cât mai bună a factorilor direct interesați de rezultatele programului în acest proces.

Pentru acest Program, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației va avea rolul de Autoritate de Management.

Sursa: MLPDA

Vizualizări: 176