Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

249 de proiecte finantate din fonduri europene

Ministerul Economiei şi Finanţelor a prezentat miercuri, 11 iunie a.c., o informare membrilor Cabinetului despre stadiul lansării şi implementării Programelor Operaţionale finanţate din fonduri europene, a anunţat Purtătorul de Cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

„Primul-ministru şi membrii Guvernului au dorit să aibă o imagine clară a interesului pe care îl au românii pentru atragerea fondurilor europene. Au dorit să ştie câte proiecte au fost depuse, în ce valoare, care sunt domeniile cele mai “atractive”, a afirmat Purtătorul de Cuvânt al Guvernului.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Economiei şi Finanţelor, pentru cele 7 programe operaţionale au fost depuse 1075 proiecte, în valoare de 13,25 miliarde lei. „Sunt proiecte de reabilitare a drumurilor judeţene şi străzilor urbane, de modernizare şi dezvoltare a porturilor dunărene şi maritime, de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii de transport aerian, de îmbunătăţire a serviciilor sociale şi de educaţie, pentru sprijinirea dezvoltării micro-întreprinderilor, a infrastructurii turistice, proiecte în domeniul mediului”, a spus Camelia Spătaru.

Din aceste 1075 de proiecte au fost aprobate 249, în valoare totală de 7,65 miliarde lei (aproximativ 2,08 miliarde euro). Din această sumă, 6,53 miliarde lei (aproximativ 1,77 miliarde euro) reprezintă fonduri UE.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 69