Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministrul Virgil Popescu despre granturile de capital de lucru: „Nu aș vrea să mă pronunț. În mod normal, după numărul de cereri, bugetul este cam epuizat”

În cadrul ședinței de guvern de aseară, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat că, în urma lansării etapei de înscriere pentru accesarea granturilor pentru capital de lucru, au fost la deschidere „9000 de cereri simultane”.

Acesta a menționat faptul că, „în mod normal, după numărul ce cereri, bugetul este cam epuizat”, însă acest lucru depinde de suma cerută de fiecare companie, precum și de îndeplinirea condițiilor de eligibilitate: „Evident, trebuie să și vedem fiecare companie câți bani a cerut. Maximul este 150.000 de euro, trebuie să și vedem dacă îndeplinesc condițiile de eligibilitate. De aceea, nu aș vrea să mă pronunț.”, a arătat ministrul.

Aplicația a fost lansată ieri, 22 octombrie, la ora 10:00, iar în prima oră au fost înregistrate 15.801 de solicitări. Până în acest moment (n.r. 23 octombrie 2020, ora 15:10), sunt depuse 20.810 aplicații.

Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii va fi activ până miercuri, 28 octombrie 2020, ora 20:00.

Cu privire la funcționarea sistemului de depunere, ministrul a declarat ieri că „serverul a rezistat la 9.000 de cereri simultane la deschidere”. Cu toate acestea, numeroși aplicanți au semnalat încă de ieri faptul că au apărut numeroase erori la platformă încă din primele minute de la deschidere:

  1. Erori la încărcarea anexelor solicitate (anexe preîncărcate în aplicație, dar la a căror atașare la aplicație se primeau erori);
  2. Cereri în care nu se preluau sau se preluau cu întârzieri semnificative datele încărcate deja în cont sau datele preluate automat de platformă din bazele de date guvernamentale;
  3. Erori la recunoașterea semnăturii electronice sau erori generate de sistem la semnarea electronică care făceau imposibilă sau întârziau transmiterea aplicației.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2345