Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de OUG pentru modificarea măsurilor pentru alocarea de fonduri necesare desfășurării activităților didactice, în consultare publică!

Ministerul Fondurilor Europene a lansat luni, 26 octombrie, în consultare publică, o Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 144/2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfăşurării în condiţiile de prevenţie a activităţilor didactice aferente anului şcolar/universitar 2020/2021 în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2.

Prin proiectul de OUG se propune adoptarea unei serii de măsuri, precum:

  • asigurarea de resurse financiare suplimentare pentru alocarea aferentă achiziției de  echipamente IT mobile, respectiv tablete cu acces la internet, precum şi alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfasurarii activitatii didactice în mediu online, în limita unei valori de 250 euro/tabletă;
  • necesitatea decontării începând cu februarie 2020 a cheltuielilor efectuate pentru achiziționarea  echipamentelor de protecţie medicală/ dispozitive medicale, dezinfectanţi şi containere sanitare mobile în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat, instituțiilor de învățământ superior de stat pentru studenții care îndeplinesc criteriile pentru a beneficia de burse sociale și burse sociale ocazionale.

Descarcă documentul

Proiectul de OUG este în consultare publică pentru o perioadă de 10 zile de la publicarea acestuia (n.r. 26 octombrie 2020).

Propunerile și observațiile pot fi transmise la adresa de e-mail: acte.normative@mfe.gov.ro sau prin formularul online disponibil pe site-ul MFE.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MFE

Documente
Proiect OUG.zip
Vizualizări: 547