Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Strategia de Specializare Inteligentă RIS 3 S-V Oltenia 2021-2027

Strategia de Specializare Inteligentă RIS 3 S-V Oltenia 2021-2027

Specializarea inteligentă la nivel regional este un concept promovat de Comisia Europeană odată cu adoptarea Strategiei Europa 2020, pentru a răspunde nevoii de a fundamenta mai bine investițiile în cercetare, dezvoltare și inovare realizate prin politica de coeziune a UE. Specializarea inteligentă urmărește să stimuleze creșterea economică și crearea de locuri de muncă în Europa, permițând fiecărei regiuni să-și identifice și să-și dezvolte propriile avantaje competitive.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a lansat în consultare publică forma consolidată a Strategiei Regionale de Specializare Inteligentă (RIS3) a Regiunii Sud-Vest Oltenia, document strategic cu rol de corelare a politicilor în domeniul cercetării-dezvoltării și inovării în regiune pentru perioada 2021-2027.

Elaborarea Strategiei Regionale de Specializare Inteligentă reprezintă o precondiție pentru accesarea finanțărilor europene disponibile în cadrul Obiectivului de politică 1 „O Europă mai inteligentă” aferent noii Politici de Coeziune a UE și se bazează pe parteneriatul regional între ADR Sud-Vest Oltenia și toți actorii cheie regionali, relevanți în identificarea nevoilor reale de dezvoltare a regiunii și în stabilirea direcțiilor prioritare specifice domeniului CDI.

Strategia Regională de Specializare Inteligentă RIS3 Sud-Vest Oltenia 2021-2027 propune un cadru coerent pentru investiții, care se concentrează pe susținerea start-up-urilor și a IMM-urilor inovative, consolidarea și dezvoltarea infrastructurilor, capacităților și competențelor în materie de cercetare și inovare, stimularea cooperării între organizațiile publice de cercetare și industriile inovatoare.

Documentul consolidat poate fi consultat și descărcat de aici. Observațiile și propunerile de îmbunătățire pot fi transmise prin email la adresele: office@adroltenia.ro și magda.lungu@adroltenia.ro.  

Date și informații suplimentare despre acest subiect pot fi oferite de d-na Magda Lungu, Șef Departament PM POR, tel/fax: 0251/412780, e-mail: magda.lungu@adroltenia.ro.

Vizualizări: 339