Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Universitatea din Craiova primește încă 4,5 milioane de euro prin POR 2014-2020. Banii sunt destinați reabilitării și extinderii unor spații ale Facultății de Educație Fizică și Sport

Universitatea din Craiova primește încă 4,5 milioane de euro prin POR 2014-2020. Banii sunt destinați reabilitării și extinderii unor spații ale Facultății de Educație Fizică și Sport

Asigurarea condițiilor necesare pentru formarea unor specialiști în domeniul recuperării medicale în concordanță cu cerințele pieței europene a muncii. Acesta este obiectivul principal al noului proiect derulat de către Universitatea din Craiova prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 10, Prioritatea de investiții 10.3.

Contractul de finanțare semnat, în data de 4 decembrie, de către directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, doamna Marilena Bogheanu, vizează dezvoltarea infrastructurii educaționale din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport prin reabilitarea, extinderea și modernizarea unor spații care vor fi dedicate procesului de învățământ.

Proiectul, cu o finanțare nerambursabilă în valoare de 21.340.553,87 de lei (100% din valoarea eligibilă a proiectului), respectiv 4.581.976,13 euro, prevede reabilitarea, modernizarea, supraetajarea și extinderea unui corp de clădire ce găzduiește spații de învățământ cu profil sportiv, precum și demolarea a două corpuri de clădire cu destinația actuală de magazii. Spațiile existente vor fi extinse cu o sală de jocuri sportive care să permită practicarea următoarelor discipline: handbal, tenis de câmp, baschet, volei și badminton.

Acesta este cel de-al treilea proiect contractat de către Universitatea din Craiova prin POR 2014-2020, alături de alte două contracte care beneficiază de o finanțare nerambursabilă de aproximativ 13 milioane de euro și care vizează reabilitarea și modernizarea spațiilor de învățământ din campusul facultăților cu profil electric. Acest nou proiect, care va fi implementat în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, presupune crearea unor condiții mai bune de studiu și practică pentru studenții, doctoranzii și cercetătorii Universității din Craiova. De asemenea, cadrele didactice vor avea posibilitatea de a-și îmbunătăți tehnicile de predare și instruire, prin utilizarea infrastructurii create prin proiect“, a declarat doamna Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Investițiile se vor desfășura pe o perioadă de 62 de luni, până la sfârșitul lunii iunie 2023. Valoarea totală a celor trei proiecte contractate de Universitatea din Craiova prin POR 2014-2020, până în prezent, este de aproximativ 17,5 milioane de euro. Alte două proiecte depuse de instituția de învățământ superior vor fi contractate în perioada următoare. 

Vizualizări: 101