Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

79,28 milioane euro solicitate la rambursare în cadrul programului adresat persoanelor defavorizate

AM POAD a transmis ieri, 22 decembrie 2020, Autorităţii de Certificare și Plată din Ministerul Finanţelor Publice, o declarație de cheltuieli în valoare de 79,28 milioane euro.

Valoarea totală a sumelor solicitate pentru a fi rambursate prin POAD ajunge astfel la 212,7 milioane euro, ceea ce reprezintă la o rată de absorbție curentă de 48,2%.

Conform comunicatului oficial, prin transmiterea acestei declarații de cheltuieli este eliminat riscul de dezangajare a fondurilor europene alocate pentru POAD în acest an. Valoarea minimă a sumei ce trebuia solicitată în acest an spre rambursare Comisiei Europene pentru eliminarea riscului a fost de 62,51 milioane euro.

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate finanțează ajutoare alimentare și asistență materială de bază celor mai sărace categorii ale populației. Concret, POAD finanțează ajutoarele alimentare și de igienă, tichetele pentru mese calde acordate bătrânilor și persoanelor fără adăpost, precum și tichete pentru rechizite.

Sursa: MFE

Vizualizări: 82