Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Reprezentant CERT-RO: Firme mari de tehnologie vor fi atrase să deschidă birouri în Bucureşti, odată cu operaţionalizarea Centrului Cyber al UE

Firme mari de tehnologie vor fi atrase să deschidă în Bucureşti birouri sau puncte de prezenţă, odată cu operaţionalizarea Centrului Cyber al Uniunii Europene, a declarat vineri Mihai Rotariu, purtător de cuvânt al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Reprezentantul CERT-RO a apreciat faptul că, deşi România este campioana europeană actuală pe domeniul securităţii cibernetice, trebuie să se mai lucreze la educaţia utilizatorului obişnuit pe acest segment, conform Agerpres.

Context

La începutul lunii decembrie 2020, reprezentanții statelor membre au decis la Bruxelles ca viitorul Centru european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice să aibă sediul la București, Centrul CYBER al UE devenind astfel prima structură UE de pe teritoriul României.

Decizia luată prin vot a luat în considerare candidaturile a 7 orașe: Bruxelles, Munchen, León, Vilnius, Luxemburg, Varșovia și București.

La finalul lunii ianuarie 2021, România a intrat oficial în etapa de operaționalizare a Centrului CYBER.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 117