Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansată Alianța Globală pentru Economia Circulară și Eficiența Resurselor

Ieri, 22 februarie 2021, în marja celei de-a cincea Adunări a ONU pentru mediu, Uniunea Europeană, în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) și în coordonare cu Organizația Națiunilor Unite pentru Dezvoltare Industrială (UNIDO), a lansat Alianța Globală pentru Economia Circulară și Eficiența Resurselor (GACERE). Alianța este unul dintre rezultatele Planului de acțiune pentru economia circulară a UE adoptat de Comisia Europeană în martie 2020 în cadrul Pactului verde european.

Reunind guvernele și rețelele și organizațiile relevante, GACERE își propune să ofere un impuls global pentru tranziția către economia circulară, eficiența resurselor și consumul și producția durabile, conform comunicatului emis de Comisia Europeană.

Până în prezent, Uniunea Europeană și alte unsprezece țări s-au alăturat Alianței. Înaintea celei de-a cincea Adunări a ONU pentru Mediu a fost lansată, de asemenea, un raport de sinteză care reunește concluziile mai multor evaluări științifice globale care analizează împreună climele, biodiversitatea și crizele de poluare.

Potrivit raportului, lumea își poate transforma relația cu natura și poate aborda împreună crizele climatice, naturale și de poluare pentru a asigura un viitor durabil și a preveni viitoarele pandemii. Raportul este menit să sprijine reflecția asupra realizărilor și eșecurilor politicilor de mediu din ultimii 50 de ani.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 202