Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Active Citizens Fund: Înscrierile în cadrul ediției II a ONLINE MATCHMAKING WEEK sunt deschise!

Ca urmare a lansării unei noi runde de Apeluri de proiecte în cadrul Active Citizens Fund România, organizațiile neguvernamentale din România, interesate de parteneriate bilaterale cu entități din statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia, sunt invitate să participe la o a doua serie de întâlniri online pentru facilitarea interacțiunii și discuțiilor privind oportunitățile de cooperare și dezvoltare de parteneriate (Online Matchmaking Week, ediția 2), întâlniri organizate online în perioada 22 – 26 martie 2021, în cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale.

Scopul întâlnirilor este de a facilita contactul direct și discuțiile specifice privind oportunități de cooperare și dezvoltare de parteneriate între reprezentanți ai entităților din Norvegia, Islanda, Lichtenstein și ONG-uri din România.

Astfel, se urmărește selectarea a cel puțin 25 de organizații din România, interesate să aplice cu propuneri de proiecte în cadrul programului Active Citizens Fund România, interesate de proiecte în cooperare cu organizații din statele donatoare și care își desfășoară activitatea și/sau vor să depună propuneri de proiecte pe următoarele tematici: drepturile omului, libertate de exprimare și șiri false, democrație, grupuri vulnerabile, educație civică.

Formatul evenimentelor online va consta în întâlniri de aproximativ 3 ore, în prima parte a fiecărei zile a săptămânii 22 – 26 martie, fiecare zi având focus pe una din temele menționate anterior. La aceste întâlniri facilitate, organizațiile selectate din România vor fi aduse împreună cu organizații interesate de parteneriate din statele donatoare (în special Norvegia) și se vor cunoaște, vor avea discuții pe temele menționate și vor discuta despre posibilitatea de a depune un proiect în parteneriat.

Limba de lucru în cadrul întâlnirilor online va fi limba engleză și nu vor fi furnizate servicii de traducere/ interpretare.

Procesul de selecție

Pentru acest eveniment sunt căutați cel puțin 25 de participanți care reprezintă ONG-uri din România interesate să aplice în cadrul Active Citizens Fund cu proiecte în parteneriat bilateral. Persoanele interesate sunt rugate să completeze formularul de înregistrare online care poate fi accesat de aici.

Participanții vor fi selectați în funcție de interesul manifestat față de tematicile evenimentului, precum și în funcție de descrierile furnizate în formularul de înregistrare. Se vor lua în considerare doar aplicațiile care detaliază o idee concretă de proiect care poate fi depusă în cadrul ACF România. Se va acorda prioritate reprezentanților organizațiilor care nu au fost implicate până în acest moment în activități organizate sub umbrela Fondului pentru Relații Bilaterale, conform comunicatului oficial.

Etape

  • Perioadă de înscrieri: 01 – 12 martie 2021
  • Anunț selecție: 15 martie 2021
  • Comunicare cu organizațiile selectate și pregătire întâlniri online: 15 – 19 martie 2021
  • Întâlniri online realizate între organizațiile selectate din România și cele din statele donatoare în săptămâna 22 – 26 martie 2021

Informații suplimentare despre proces vor fi furnizate participanților selectați, într-un e-mail de confirmare din partea organizatorilor.

Pentru informații suplimentare: Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile – Vlad Dumitrescu, Program Manager, tel: +40 (0) 745.122.191, e-mail: vlad.dumitrescu@fdsc.ro.

Sursa: Active Citizens Fund 

Vizualizări: 515