Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Plățile pentru contractele din cadrul Măsurii 2 vor începe odată cu publicarea Legii bugetului de stat în Monitorul Oficial!

UPDATE:  Legea bugetului a fost publicată astăzi, 9 martie 2021, în Monitorul Oficial (Monitorul Oficial 09.03.2021 nr. 236/partea I/ pag. 1-223).

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a transmis astăzi, 9 martie 2021, faptul că plățile pentru contractele de ajutor de stat din cadrul Măsurii 2- Granturi pentru capital de lucru, destinată IMM-urilor, vor începe odată cu publicarea Legii bugetului de stat pe anul 2021 în Monitorul Oficial.

Președintele României, Klaus Iohannis a semnat ieri, 8 martie 2021, decretul privind promulgarea Legii bugetului de stat.

Conform comunicatului, vor fi disponibili imediat aproximativ 150 milioane de euro, iar procedura de plată durează efectiv o săptămână, până ce banii ajung la bănci, iar ele pot începe plățile către beneficiari.

Procedura

Banii trebuie să parcurgă un circuit legal până la beneficiar, astfel:

  1. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului îi primește de la Trezoreria statului;
  2. Banii sunt înaintați de către Minister trezoreriei teritoriale, care, la rândul ei, îi trimite la bancă. Simultan se trimite contractul aprobat, pentru semnare, la beneficiar.
  3. După obținerea semnăturii beneficiarului, plata se face imediat.
  4. Ordinea plăților se face în ordinea înscrierii beneficiarilor.

În cazul în care sistemul funcționează fără defecțiuni, se pot face până la 1.000 de plăți pe zi, conform MEAT.

Ministerul va propune o Ordonanță de Urgență care să grăbească plățile, fondurile pentru această măsura fiind acum alimentate din două surse, respectiv POC și React EU, se arată în anunțul de astăzi.

În cadrul Măsurii 2, suma totală de plată este de 650 de milioane de euro.

Situația granturilor aferente celor 3 măsuri de sprijin la data de 5 martie 2021 este disponibilă aici.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MEAT

Vizualizări: 1875