Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Competiția Regiostars Award 2021: Vor fi premiate proiecte finanțate de UE care demonstrează excelență și abordări noi în dezvoltarea regională

Comisia Europeană organizează Competiția Regiostars Award 2021, în cadrul căreia se premiază proiecte finanțate de UE care demonstrează excelență și abordări noi în domeniile legate de creșterea competitivității întreprinderilor locale, comunități verzi și rezistente într-o lume digitală, încurajarea incluziunii și non-discriminării, promovarea sistemelor alimentare verzi în zonele urbane funcționale și îmbunătățirea mobilității ecologice în regiuni.

În fiecare an, Comisia Europeană premiază proiecte finanțate de UE care demonstrează excelență și abordări noi în dezvoltarea regională, cu obiectivul de a inspira și alte regiuni din Europa. Proiectele participante vor fi în centrul activităților de comunicare la nivel European.

Premiile Regiostars sunt acordate pentru 5 categorii tematice: creștere inteligentă, durabilă și incluzivă, dezvoltare urbană și un subiect ales al anului.

În acest an, ceremonia se concentrează pe domenii care sunt o parte crucială a politicii regionale a Uniunii Europene, astfel:

  • SMART Europe – creșterea competitivității întreprinderilor locale într-o lume digitală;
  • Europa VERDE – comunități verzi și rezistente în mediul urban și rural;
  • FAIR Europe – încurajarea incluziunii și non-discriminării;
  • URBAN Europe – promovarea sistemelor alimentare verzi, durabile și circulare în zonele urbane funcționale;
  • TEMA ANULUI – îmbunătățirea mobilității ecologice în regiuni: Anul European al căii ferate 2021.

Un grup de cadre universitare de nivel înalt din domeniile respective va evalua cererile depuse și va selecta câștigătorii. În plus, publicul va decide propriul câștigător dintre finaliști, printr-un vot online.

Platforma de aplicații online va fi deschisă până la data de 9 mai 2021.

Mai multe detalii despre criteriile de aplicare și categoriile de premii se regăsesc aici.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Centru

Vizualizări: 154